[...] z ciekawosci. jesli chodzi o cholesterol, to sporo sie naczytalem na zagranicznych portalach. pomijajac wplyw poszczegolnych srodkow na lipidy, to dowiedzialem sie ze oliwa z oliwek jako glowne zrodlo tluszczy jest zayebistym bledem, glownie ze wzgledu na stosunek kwasow omega-3 i omega-6. czlowiek uczy sie na bledach, teraz dorzucilem [...]
[...] i później spalaj fat. Co do pierwszego śniadania: Po pierwsze: Zamiast cukru - słodzik Po drugie: daj najlepiej jeden rodzaj tłuszczy, najlepszy będzie olej lniany bądz oliwa z oliwek, wyrzuć margarynę i nie smaruj chleba. Ogólnie polecam Ci kupić odżywkę białkową i ugotować płatki owsiane i zjeść to tak jak zwykłe płatki. Drugie śniadanie: [...]
[...] warunki, zwiększ pułap do co najmniej 1g/kg wprowadzając takie produkty m.in tłuste morskie ryby (EPA i DHA), olej kokosowy, jaja, tłuste mięsa, awokado, orzechy, migdały, oliwa z oliwek... http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html Nie wpisuj gotowych produktów - tylko surowe przed obróbką [...]
[...] w twojej diecie. Pamiętaj, że nie tyjemy od tłuszczu tylko od nadmiaru węglowodanów, natomiast tłuszcz jest w diecie bardzo potrzebny, oczywiście rownież odpowiedni, a więc oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy itd,itp. Nie spożywamy go tylko w posiłkach okołotrenignowych. No i myślę jeszcze, że możesz tak mniej więcej ustalić sobie odpowiednią [...]
[...] są zbyt dobrym źródłem węglowodanów, bo to nadmuchany ryż o wysokim IG. Każdy posiłek powinien być źródłem wartościowego białka (nabiał nie jest źródłem białka), tłuszczy (oliwa z oliwek jest całkiem ok, ale np. olej kokosowy byłby lepszy) i węglowodanów (płatki owsiane, kasza jaglana okej, ale czemu tylko 50 g?). Poza tym nie wyszło 1700 kcal, [...]
Jeżeli mnie pamięć nie zwodzi, olej lniany załatwia już sprawę omega-3. A oliwa z oliwek omega-6. Ale nie dam sobie ręki uciąć. Tak czy owak, jedne i drugie są nienasyconymi kwasami tłuszczowymi, których organizm nie jest w stanie samodzielnie syntezować i trzeba mu je dostarczać w diecie. A po co dostarczać ? Po to, żeby uregulować multum [...]
dodaj z 20-30g zdrowych tluszczy - z ryby, albo olej roslinny (lniany, rzepakowy), oliwa z oliwek do kolacji: zjedz cale jajko zamiast tych dwoch bialek - po co kombinowac, pare g tluszczu Ci nie zaszkodzi, a nawet pomoze a puszka tunczyka to jakas malutka... ile jest masa ryby? bo ja mam takie po 130g i to daje ~32g bialka wiec jakos malo Ci [...]
Rozumiem ze dieta na mase? Zmniejsz białko do 2g/kg masy ciała. Dodaj zdrowe tluszcze, oliwa z oliwek, tran, tluste ryby, orzechy, pestki z dyni, olej lniany. Daj wiecej warzyw/surowek. Ser bialy tlusty zamien na chudy. Po treningu 0,5g/kg masy ciała ww prostych lub carbo a po ok 40min-1h normalny posiłek. Zmieniony przez - domer w dniu 2005-04-12 [...]
[...] 50g awokado 50g szynka z kurczaka 40g ser 20g ŁADNIE ALE DAJ TU MIESO LUB RYBE BO SZYNKA TO SŁABE ŹRÓDŁO BIAŁKA IV posilek 17.00 piers z kurczaka 100g ziemniaki(/frytki)100g oliwa z oliwek 10g orzechy wloskie 20g WYRZUC WŁOSKIE DAJ WARZYWO I INNE ZRODLA WW KASZA/RYZ BRAZOWY... trening 18-19 V posilek 20.00 odżywka węglowodanowa? makaron 100g [...]
[...] a przed aero 10gr bcca aero teraz 35min i co 2 tyg co 5 min zwiekszam o 5min po aero witargo 40gr + bcca 10gr jest godz 21 okolo 22 porcja bialka kaziena + serwatka + 20gr oliwa z oliwek cel reduckja jestem tez na mocnijszych cukierkach:) typ endo w niedzieel trenuje wczesniej wszytko wygloda tak samo tylko ze po aero tez biore witrago i bcca [...]
[...] wieprz, wół, ryby itd. Marchew z groszkiem mało wartościowa lepiej zrobić jakąś tanią surówkę ze świerzych warzyw np. pomidor, cebula, sałata, ogórek albo np. marchew utarta, kiszona kapusta, szczypior, olej rzepakowy. Kaszę \ ryż polewaj oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia ale nie za dużo (z TESCO \ Carefoura drogo nie wychodzi oliwa).
[...] dało się ponieść czego się obawiałem i dlatego też zaznaczyłem, żeby nie odbiegać od sedna pytania :D Wiem, że olej kokosowy jest rewelacyjny do smażenia a chociażby taka oliwa z oliwek czy rzepak lepiej stosować na zimno zresztą w przykładzie wymienionym nawet podałem właśnie olej kokosowy jednak nie ma co się czepiać ! Fajnie, że [...]
Nie ma uniwersalnych produktów dla każdego - dla mnie tuńczyk i jogurt - nie bardzo - nie wspominjąc już o białym serze w którym jest więcej mleka ( bo cięższy ). Tuńczyk tylko swieży a nie to "ścierwo" z puszki. Moje uniwersalne produkty to: Olej lniany, olej MCT, olej kokosowy i oliwa z oliwek
[...] serki topione i pasztety można z miejsca wywalić. Masło - bardzo proszę, niech zostanie, dobrze robi na oczy i w zasadzie nie powinno się go zupełnie odstawiać. Albo oliwa z oliwek do kapnięcia zamiast masła, albo olej lniany, albo rzepakowy z pierwszego tłoczenia. A do kanapek także własnoręcznie zrobione pasty. Z orzechów lepsze jednak [...]
Generalnie lepsze są gotowane a następnie polane zdrowym wielonienasyconym tłuszczem (np oliwą z oliwek). Tłuszcz w wyniku smażenia traci wiele ze swojej wartości. Niektóre z tłuszczy w procesie smażenia (np olej kukurydziany) mogą się stać nawet toksyczne i szkodliwe. Ale od czasu do czasu zjedzenie czegoś smażonego nie jest czymś niewybaczalnym [...]
ja tylko na chwike : Danone - ja bym troszeczke inaczej ulozyl te diete - a bialko obnizyl wrecz ! w posilku spozywalbym wiecej ale nie ogolnie ! Dlatego zaznaczylem ze przyjze sie dokladniej wieczorem Tak wiec nie mow hop Zaczalbym przy tej wadze od 2900kcal i sprawdzalbym efekty .. zauwaz ze nie wazy on zbyt duzo Danone nie rozumiem [...]